JAC Brussel

U bent hier

JAC

Jongeren tot en met 18!

Of je een jongen of een meisje bent, arm of rijk, gelovig of niet gelovig… dat speelt allemaal geen rol. Op het JAC is iedere jongere welkom. Het is niet altijd gemakkelijk om hulp te vragen, soms weet je echt niet hoe eraan te beginnen. Daarom proberen we die eerste stap zo makkelijk mogelijk te maken.

Jij beslist

De gesprekken die we met jou hebben, gebeuren vrijwillig. Dit betekent dat jij bepaalt hoe vaak we praten en waarover. Samen maken we afspraken om deze gesprekken in goede banen te leiden.

Anoniem en gemakkelijk contact

Het contact met ons kan anoniem verlopen, zonder afspraak en je hoeft niet te betalen. Je kan zelf kiezen hoe je liefst contact opneemt. Je kan langskomen tijdens de openingsuren of op afspraak. Je kan ook bellen, mailen of chatten. Slaag je er niet in om tot bij ons te komen, maar heb je nood aan hulp? Wij kunnen ook bij jou komen voor een eerste gesprek.

Vertrouwelijke gesprekken

Alles wat je vertelt is vertrouwelijk en blijft tussen ons. Wij hebben beroepsgeheim, niemand hoeft dus te weten dat je met ons contact opnam.  Elke stap die we zetten, doen we in overleg met jou.

We wijzen je de weg

We hebben niet voor alles een oplossing, maar we kunnen samen met jou op zoek gaan naar wie je verder kan helpen.